HTML

Tarlós - szmogriadó, riasztási fokozat

2011.11.15. 19:35 erom?

Tarlós István hétfői sajtótájékoztatóján elnézést kért. Szerinte „a Főpolgármesteri Hivatal hibázott, mert nem fogalmazott egyértelműen, ki kellett volna emelni, hogy csak a türelmi idő letelte után lehet bírságolni a szabályszegő autósokat.”

Az „őszinte” bocsánatkéréssel kapcsolatban muszáj megemlíteni azt, hogy Tarlós sajtóirodája által kiadott közlemény teljesen egyértelműen fogalmazott. A közlemény – amely mára lekerült a budapest.hu-ról – úgy fogalmazott, hogy „a főpolgármester…elrendelte a gépjárművek használatának korlátozását Budapesten: a rendszámtáblán fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek a fővárosban…a korlátozás reggel 6 órától este 10 óráig tart”. Ez (bárhogy értelmezzük), azt jeleni, hogy az említett járművek aznap nem közlekedhetnek. Nem tisztességes a hibás közleményt eltávolítani a honlapról, nem tisztességes a Hivatalra hárítani a felelősséget, mikor nem ez volt az első alkalom, hogy a főpolgármester sajtóirodája képtelen volt helyesen értelmezni egy szöveget (Kocsis sms-ét ugyanígy benézték néhány hónappal ezelőtt).

Tarlós ara hivatkozott, hogy „a főváros korábban elfogadott szmogriadó-rendelete nincs összhangban egy kormányrendelettel”. – Könnyen elképzelhető, de semmi köze ahhoz, hogy hibásan adtak ki egy közleményt.

 

„Tarlós kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban még nem volt példa rá, hogy a szmogriadó riasztási fokozatát rendeljék el.” – Az előző ciklust rengeteg kritika érheti, (ha jól emlékszem) egyszer fordult elő, hogy korlátozni kellett a gépjárműforgalmat a levegő szennyezettsége miatt – viszont a korlátozásra vonatkozó közlemény sikerült úgy kiadni, hogy az ne legyen közröhej tárgya.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tarlosistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr553385619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tarlós úr, nem kéne lemondania ? 2011.11.18. 13:32:01

Főpolgármester úr! Igazán ne haragudjon rám azért, hogy még ott tartok, amikor óbudai polgármester korában egy testületi ülésen azt mondta egy képviselőtársára, hogy rendkívül csúf ember, majd ráförmedt, hogy ne trükközzön, mert leveri a szemüvegét és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása